fu'a talafou

O lo'o i ai se fa'aletonu ile US ports.O le faʻamoemoe lea o Biden e maua ai au oloa, vave

O le faʻamoemoe lea o Biden e maua ai au oloa, vave

Fa'afouina Oketopa 13, 20213:52 PM ET Puna NPR.ORG

Na saunoa Peresitene Biden i le Aso Lulu o loʻo faʻaauau pea faʻafitauli o fesoʻotaʻiga sapalai aʻo lapataia e le au faʻatau oloa tetele le le lava ma le siʻitia o tau i le vaitau o aso malolo.

Fai mai le White House o loʻo iai ni fuafuaga e faʻateleina le gafatia i taulaga tetele Kalefonia ma faʻatasi ai ma ave oloa tetele, e aofia ai Walmart, FedEx ma UPS.

Na faasilasila e Biden ua malilie le Port of Los Angeles e faaluaina ona itula ma alu i le 24/7 gaioiga.I le faia o lea mea, o loʻo faʻatasi ai ma le Taulaga o Long Beach, lea na faʻalauiloaina i le po ma le faaiuga o le vaiaso i nai vaiaso talu ai.

Ua fai mai sui o le International Longshore and Warehouse Union latou te naunau e galulue faaopoopo sifi, o le tala lea a le White House.

"O le laasaga muamua lea," o le tala lea a Biden, "i le faʻanofoina o la matou felauaiga uma o uta ma faʻatauga faʻatau oloa i le atunuʻu atoa i le 24/7 system."

Faʻatasi, o taulaga Kalefonia e lua e faʻatautaia le tusa ma le 40% o fefaʻatauaiga o pusa e ulufale atu i le Iunaite Setete.

Na taʻua foʻi e Biden maliega na fefaʻasoaaʻi le White House ma faʻalapotopotoga tumaoti ina ia toe tafe atu oloa.

"O le faʻasalalauga i aso nei e ono mafai ona avea ma sui o le taʻaloga," o le tala lea a Biden.I le matauina "o oloa o le a le gaoioi na o latou lava," na ia faaopoopo mai ai o le aufaioloa tetele ma le au laʻu uta e tatau ona "laa i luga."

Na faasilasila mai e Biden o le tolu o oloa sili ona tele - Walmart, FedEx ma UPS - o loʻo faia ni laasaga e agai atu i le 24/7 gaioiga.

 

Maua uma sooga o le filifili e galulue faatasi

O la latou tautinoga e faʻalauiloa galuega 24/7 o se "mea tele," o le tala lea a le Failautusi o Felauaiga Pete Buttigieg i le NPR's Asma Khalid."E mafai ona e mafaufau i lena mea o le tatalaina o faitotoa. O le isi mea, e tatau ona tatou mautinoa o loʻo i ai uma isi taʻaalo e ui atu i na faitotoʻa, aveese pusa mai le vaʻa ina ia maua se avanoa mo le isi vaʻa. ave na container i le mea e tatau ona i ai. E aofia ai nofoaafi, e aofia ai loli, le tele o laa i le va o le vaʻa ma fata."

Na taʻua e Buttigieg o se fonotaga a le White House i le Aso Lulu ma le au faʻatau oloa, faʻatau oloa ma taʻitaʻi o le uafu na faʻamoemoe "ia faʻaulu uma tagata taaalo i le talanoaga lava e tasi, aua e ui lava o latou uma o se vaega o le sapalai sapalai tutusa, latou te le talanoa le tasi i le isi. . O le uiga lena o lenei fono ma le mafuaaga e taua tele ai."

Ae mo atugaluga o le a le lava meataalo ma isi oloa i faleoloa mo le vaitau o le Kerisimasi, na faʻamalosia e Buttigieg tagata faʻatau e faʻatau vave, ma faʻaopoopo mai o le au faʻatau oloa e pei o Walmart ua tuuto atu i le "aveina o suʻesuʻega i le mea e tatau ona i ai, e oʻo lava i le foliga o mea e tutupu."

 

Ole la'asaga lata mai lea ile sapalai filifili

O faʻafitauli o le sapalai o se tasi lea o luʻitau tau tamaoaiga o loʻo feagai ma le pulega a Biden.O le faatupulaia o galuega ua matua tuai foi i le lua masina talu ai.Ma o loʻo faʻaititia e le au vaʻai a latou faʻamoemoega mo le tuputupu aʻe o le tamaoaiga i lenei tausaga.

Fai mai le failautusi a le White House, Jen Psaki, o le foia o mataupu tau sapalai e manaomia ai le galulue faatasi i le va o vaega tumaoti, e aofia ai nofoaafi ma loli, uafu ma iuni tagata faigaluega.

“O le sapalai o fa'aputuga fa'amomoli e fa'asolo atu pisinisi i alamanuia, ae e mautinoa lava tatou te iloa le fa'atalanoaina... o na fa'ama'i i uafu e mafai ona fesoasoani e fa'ailoa mea o lo'o tatou va'aia i le tele o alamanuia i le atunu'u ma, o le mea moni, o lo'o ta'ita'ia tagata o lo'o sauni mo aso malolo, mo le Kerisimasi, po o le a lava le mea latou te faamanatuina - aso fanau - e oka oloa ma ave i fale o tagata, "o lana tala lea i le Aso Lua.

E le o se taimi muamua lea ua taumafai ai le pulega e foia faafitauli tau sapalai.

E leʻi umi talu ona avea Biden ma tofi, na sainia e Biden se faʻatonuga faʻapitoa e amata ai se iloiloga lautele o oloa na le lava sapalai, e aofia ai semiconductors ma vailaʻau.
Na faia e Biden se vaega o galuega i le taumafanafana e foia ai le tele o le le lava, ona tapuni lea o le sa avea muamua ma ofisa o femalagaiga a le pulega a Obama, John Porcari, e avea ma "avefega o uafu" e fesoasoani i le tafe mai o oloa.Na fesoasoani Porcari i le fa'asoaina o feagaiga ma uafu ma le iuni.

 

O le matafaioi o le toe faaleleia fesoasoani

I se valaau ma le au tusitala i le po o le Aso Lua, na tetee ai se ofisa sinia o le pulega e tetee atu i atugaluga e faapea o totogi tuusaʻo mai le tulafono fesoasoani a Biden ia Mati ua faateteleina ai faafitauli, faʻateleina ai le manaʻoga mo oloa ma ono faʻavaivaia ai tagata faigaluega manaʻomia.

Fai mai le pulega, o faʻalavelave faʻalavelave sapalai o loʻo i le lalolagi atoa, o se luʻitau ua faʻateleina ona o le faʻasalalauina o le coronavirus delta variant.Na toe taʻua e Biden i lana saunoaga i le Aso Lulu, fai mai o le faʻamaʻi na mafua ai ona tapunia faleoloa ma faʻalavelaveina uafu i le lalolagi atoa.

O taulaga tetele e lua o le lalolagi i Saina na tapunia vaega e faʻatatau i le taofia o le faʻamaʻi o le COVID-19, o le tala lea a le White House.Ma ia Setema, e faitau selau fale gaosi na tapunia i lalo o le lokaina tapulaʻa i Vietnam.

Ua ioe le pulega o se vaega o le mataupu o loʻo i ai nei e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le manaʻoga, ae latou te vaʻaia o se faʻailoga lelei o le auala na toe malosi ai le Iunaite Setete mai le faʻamaʻi nai lo isi atunuʻu atiaʻe.

Ae mo aafiaga i le sapalai o tagata faigaluega, fai mai le ofisa e sili atu ona faigata.

O totogi tuusaʻo a le pusa toe faʻaleleia ma isi penefiti leai ni galuega o se "ola taua" mo le tele o aiga faigata, o le tala lea a le ofisa o le pulega.

"Ma i le tulaga e mafai ai e tagata ona mafaufau atili i le taimi ma pe faʻafefea ma poʻo le a le ofo latou te filifili e toe faʻafesoʻotaʻi i le aufaigaluega, o le mea mulimuli e matua faʻamalosia," o le faʻaopoopo mai lea a le ofisa. 


Taimi meli: Oke-13-2021