fu'a talafou

Na Taofia Le tumau le Teuga a Kanata, Ua faitioina e Iuni le Fa'alavelave a le Malo

6

O le Canadian Industrial Relations Board (CIRB) talu ai nei na tuuina mai ai se faaiuga taua, e faatonuina ai kamupani tetele e lua o nofoaafi a Kanata e taofi vave gaioiga ma toe amata galuega atoa mai le 26th. E ui o lenei mea na foia mo sina taimi le tetee faifaipea a le faitau afe o tagata faigaluega nofoaafi, o le Teamsters Canada Rail Conference (TCRC), e fai ma sui o le aufaigaluega, na tetee malosi i le faaiuga a le faamasinoga.

Na amata le solo i le aso 22, ma toetoe lava 10,000 tagata faigaluega nofoaafi na tuufaatasia i le latou uluai osofaiga soofaatasi. I le tali atu, sa vave ona talosagaina e le Matagaluega o Leipa a Kanata le Vaega 107 o le Tulafono o Leipa a Kanata, ma talosagaina le CIRB e fa'alavelave i le fa'atulafonoina o le fa'amasinoga.

Ae ui i lea, na fesiligia e le TCRC le faʻavae o le faʻalavelave a le malo. E ui i le talia e le CIRB o le talosaga a le faamasinoga, o le faatonuina o tagata faigaluega e toe foi mai e faigaluega mai le aso 26 ma faataga kamupani nofoaafi e faalautele konekarate ua mae‘a seia oo ina maua se maliliega fou, ae na faaalia e le iuni le matuā lē fiafia.

Na ta‘ua e le TCRC i se faasalalauga mulimuli ane e faapea, e ui o le a usitaia le faaiuga a le CIRB, ae sa fuafua e toe apili i luma o le faamasinoga, ma faitioina malosi le faaiuga e faapea “o le faia lea o se faataitaiga matautia mo sootaga o tagata faigaluega i le lumanai”. Fai mai taʻitaʻi o le Iuni, "I aso nei, ua matua faʻaleagaina ai aia tatau a tagata faigaluega Kanata. O lenei mea e auina atu ai se feʻau i pisinisi i le atunuʻu atoa e faʻapea o faʻalapotopotoga tetele e mafai ona faʻatupuina le faʻamalosia o le tamaoaiga i taimi pupuu e ala i le taofia o galuega, ma faʻaosofia ai le malo feterale e faʻalavelave ma faʻavaivaia iuni."

I le taimi nei, e ui lava i le faaiuga a le CIRB, na matauina e Canadian Pacific Railway Company (CPKC) e faapea o lana fesootaiga o le a umi vaiaso e toe malosi atoatoa mai le aafiaga o le osofaiga ma faamautu ai filifili sapalai. CPKC, lea ua uma ona faʻateʻaina galuega, o loʻo faʻamoemoeina se faʻalavelave lavelave ma faʻaalu taimi toe faʻaleleia. E ui lava na talosagaina e le kamupani tagata faigaluega e toe foʻi i le aso 25, na faamanino mai e le sooupu a le TCRC e le mafai e tagata faigaluega ona toe amata loa galuega.

Aemaise lava, o Kanata, le atunuu lona lua o le lalolagi i le eria, e faalagolago tele i lana fesoʻotaʻiga o nofoaafi mo le faʻaogaina. O feso'ota'iga a le CN ma le CPKC i le atunu'u, e feso'ota'i ai le Vasa Atelani ma le Vasa Pasefika ma o'o atu i totonu o le lotolotoi o le US, fa'atasi ai ma le 80% o uta o nofoaafi a Kanata, e sili atu i le CAD 1 piliona (pe tusa o le RMB 5.266 piliona) i aso ta'itasi. O le fa'aumiumi o le tete'e semanu e matua afaina ai le tamaoaiga o Kanata ma Amerika i Matu. O le mea e lelei ai, o le fa'atinoina o le fa'ai'uga a le CIRB, ua matua fa'aitiitia ai le lamatiaga o le toe tete'e i se taimi pu'upu'u.


Taimi meli: Aukuso-29-2024